Aanbod Cursus

De Medici verklaard

Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst van de Medici.

Lees meer...

Historische Romans: Tussen Feit en Fictie

In deze cursus wordt de ontstaansgeschiedenis, de onderwerpkeuze en het spanningsveld tussen feit en ?ctie van dit genre behandeld.

Lees meer...

Impressionisme: Toen Punk nu Prachtig

Geniet van deze drie avonden vol met topwerken van de grote meesters van deze kunststroming. Misschien raakt u er zo door gegrepen dat u een bezoekje gaat brengen aan het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, dat een mooie collectie Impressionisten heeft.

Lees meer...

Modern Realisme & Collectie Museum More

Het museum More in Gorssel is het grootste museum voor Modern Realisme. De eigen collectie bestaat uit werken van Carel Willink, Charley Toorop, Jan Mankes, Pyke Koch en werken van latere kunstenaars als Erwin Olaf, Marlene Dumas en Ruud van Empel

Lees meer...

Muziek en Romantiek

In deze cursus wordt vooral ingegaan op de muzikale kenmerken, maar ook op het ontstaan van de Romantiek, de ontwikkelingen en de invoed op latere componisten, ook hedendaagse. Centraal staan Beethoven en Schubert. Daarbij komt de vraag aan de orde waarom deze kunstenaars in hun tijd zo vernieuwend waren. Een en ander zal toegelicht worden aan de hand van prachtige muziekfragmenten.

Lees meer...

Symboliek in de Nieuwere Tijd

Deze cursus is een vervolg op de cursus Symboliek van het vorige seizoen, waar we keken naar de betekenis van voorwerpen in de oudere kunst. De cursus is makkelijk te volgen, ook voor diegene die de vorige Symboliek cursus niet gevolgd heeft.

Lees meer...

Fotoalbum

KCEGO heeft vele evenementen georganiseerd, hier vindt u de foto's van deze bijzondere dagen.

Lees meer...

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor onze cursussen of lezingen? Bekijk onze mogelijkheden.

Lees meer...

Contact

Sperwer 6A | 3245 DK Sommelsdijk
Telefoon: 06-45104961

Lees meer...