• Wilgenlaan 20 3247 GL Dirksland
  • 06-45104961

Vroege vogels en andere tegelvondsten

Rias Olivier

Vroege vogels en andere tegelvondsten

Rias Olivier, oud-bestuurslid van de Historische Vereniging De Motte, neemt u mee naar de fascinerende wereld van de Oudhollandse tegel. Aan bod komen onder andere de productie en de toepassing van deze wandbekleding uit veelal de 17e en 18e eeuw. Met name de verscheidenheid aan afbeeldingen is een lust voor het oog. Dikte en hoekornament zijn vaak een simpele manier om een tegel te dateren.

Naast deze algemene informatie wordt vervolgens ingegaan op de talloze tegelvondsten die De Motte heeft gedaan gedurende 50 jaar archeologisch onderzoek op Goeree-Overflakkee.

De Vroege Vogels, die als eerste in de titel van de lezing worden genoemd, komen als laatste aan bod. Deze staan voor een unieke vondst van vogeltegels in Middelharnis. Een collectie die sinds enkele jaren toebehoort aan het Streekmuseum en daarvóór in het bezit was van de spreker. Diepgravend onderzoek naar de achtergronden van deze fraaie tegels vormen het sluitstuk van deze voordracht.

Als u een tegel in uw bezit heeft en u vindt het leuk er één te laten zien, dan is daar na de lezing gelegenheid voor. Na afloop is er een expositie over wandtegels te bewonderen in het Streekmuseum GO te Sommelsdijk.

Data               : 10/3 2020

Tijd                 : dinsdagmiddag 13.30 – 15.30 uur

Locatie           : Voorstraat 35 te Sommelsdijk

Cursusdocenten

  • Rias Olivier

    Oud-bestuurslid van de Historische Vereniging De M...

Veelgestelde vragen