• Sperwer 6A 3245 DK Sommelsdijk
  • 06-45104961

Aïda van Verdi (Uitverkocht!)

Aïda van Verdi (Uitverkocht!)

Alle kaarten zijn reeds verkocht, u kunt niet meer inschrijven!

 

Verdi’s meesterwerk in een nieuwe dynamische uitvoering met een jonge cast en sfeervolle decors. Deze opera in vier akten stamt uit 1871. Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst Verdi in deze exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de Triomfmars. Toch is Aïda juist ook een intiem en ontroerend liefdesdrama.

Het verhaal, dat zich afspeelt in de tijd van de farao’s, vertelt ons over de Egyptische legeraanvoerder Radames die als beloning voor zijn triomfen op het slagveld, de dochter van de koning, Amneris mag trouwen. Dit tot grote vreugde van Amneris die al geruime tijd verliefd is op de veldheer. Radames is echter verliefd op Aïda, de dochter van de koning van Ethiopië. Zij is naar Egypte gebracht om als slavin te dienen voor Amneris. Radames wordt ervan beschuldigd dat hij militaire geheimen zou hebben doorgespeeld aan Aïda en dan blijkt dat die twee echt van elkaar houden.

De opera komt onder de regie van Marc Krone, met de muzikale leiding van Jeroen Weierink, i.s.m. een Nederlands artistiek team, naar de Maagd in Bergen op Zoom. Dit is hetzelfde creatieve team als bij De Parelvissers vorig seizoen. Ook nu zijn de hoofdrollen in handen van jonge topsolisten, die speciaal door Weierink zijn geselecteerd. Met mooie stemmen en levendig spel, werelddansers, een sterk koor en virtuoos orkest komt het verhaal (Nederlands boventiteld) tot leven.

Beleef het Egypte van de farao’s in sfeervolle scènes vol schitterende muziek en dynamiek.

Veelgestelde vragen