• Sperwer 6A 3245 DK Sommelsdijk
  • 06-45104961

Imelda van der Linden

Over mij

Oorspronkelijk opgeleid als bibliothecaris heb ik jarenlang als zodanig in verschillende functies aan een universitaire instelling gewerkt. Vanaf de jaren negentig werd het bibliotheekwerk aan dezelfde universiteit verruild voor studievoorlichting en algemene communicatie. In 2004 kreeg ik de kans om iets totaal anders te gaan doen en wel op een gebied waar mijn belangstelling al van oudsher lag, namelijk geschiedenis en kunstgeschiedenis. In de historische stad Gouda werd ik stadsgids en na enkele jaren breidde ik mijn activiteiten uit door als rondleider in het Goudse stedelijke museum aan de slag te gaan. Een letterlijk en figuurlijk aansprekende manier om met kunst en cultuur bezig te zijn. 

Daarnaast werd ik in die periode bestuurder bij het Goudse Gidsen Gilde en redacteur van het Goudse historische tijdschrift ‘Tidinge van die Goude’.

In Museum Gouda is mijn interesse voor de portretschilderkunst ontstaan en ben ik me gaan specialiseren in dit verrassende, boeiende, kleurrijke genre. Sinds enkele jaren geef ik cursussen, workshops, gastlessen en lezingen over dit onderwerp. 

Naast algemene kennisverrijking via het museum, doe ik veel zelfstudie en volg relevante cursussen en modules aan de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit in Heerlen.

Mijn missie is om mensen op een ongedwongen, maar serieuze manier laten genieten van kunst en cultuur en ze daarbij niet alleen extra kennis maar ook een goed gevoel mee te geven. Ik hoop dat ook bij de KCE te gaan realiseren.

Cursussen